Veel gestelde vragen.

Hoe groot is de Koningsmarkt?

De Koningsmarkt zal plaats bieden aan 150 tot 200 grote grondplaatsen + 50 kinderkleedjes die zijn gesitueerd van de Oude Bredaseweg tot de Anna van Berchemlaan, op de Markt tot de kruising met de Dreef, rond de Moeierboom en raadhuisplein.

Is er een plattegrond van de Koningsmarkt Etten-Leur?

Jazeker, hierbij kan je de PDF van de markt downloaden. De aangegeven plaatsen kunnen afwijken met de werkelijkheid.

40 extra plaatsen op Markthof

De 40 extra plaatsen komen op de Markthof, de straat tussen Vincents en de Action. Je krijgt na reservering een plaats aangewezen, omdat wij op het moment van vrijgeven van deze plaatsen nog niet de exacte plaatsen weten.

Moet je een grondplek reserveren van te voren?

Ja, alle plaatsen, dus ook de kinderplaatsen dienen van te voren te worden gereserveerd. Als je een plaats claimt zonder reservering zal je worden verzocht de markt te verlaten.

Hoe bestel je een grondplaats?

Zoek op deze gedetailleerde plattegrond je plaatsnummer, let op, een plok van plaatsen begin met een letter (A voor Oude Bredaseweg aan kant Witte Paard)

Ga via deze link naar Eventbrite.

  1. Klik op Tickets (groene knop)

  2. Klik op 'Kopen op plattegrond' hier kan je je grondplaats aanwijzen (deze kunnen iets afwijken met werkelijkheid) LET OP! op je telefoon moet je zover inzoomen, dat je de bolletjes die je wilt selecteren. Bekijk de video voor het voorbeeld.

  3. Rond de bestelling af met je gegevens en een iDeal betaling

Mocht je bestelling halverwege afbreken, dan blijven de plekken 20 minuten gereserveerd, daarna kan je ze weer opnieuw selecteren.

Ik kan niet betalen door rode balk met pop-up blokkade melding.

Je zult je pop-up blokkering moeten opheffen, lees hier hoe je dit gemakkelijk kan doen.

Moet je ook een kinderplaats op het kinderplein reserveren?

Helaas is de kindermarkt al uitverkocht. Maar ja, dit is anders dan andere jaren omdat we willen weten hoeveel kinderen er komen. Je krijgt de ticket voor toegang gratis en je kunt in de ochtend je eigen plaats bepalen. We zijn nog in gesprek met het Winkelcentrum als uitwijkmogelijkheid bij slecht weer.

Is de kindermarkt ook in het Winkelcentrum?

Nee, je kunt geen plaats reserveren in het winkelcentrum, enkel op het kinderplein. Wel zijn we in overleg om te kijken of we het winkelcentrum als uitwijk mogelijkheid kunnen gebruiken bij slecht weer.

Moet ik in de nacht al een plaats claimen, zoals vroeger?

Nee, je hoeft niet in de nacht je plaats gaan claimen. Tijdens het reserveren kan je aangeven welke grondplaats je wilt, deze is dan voor jou gereserveerd. Je krijgt ruim van te voren bericht hoe laat je via welke ingang welkom bent om je spullen te komen brengen. Houd je aan het tijdsblok en rijrichting om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat zijn de kosten van een grondplaats?

Een grondplaats (3 - 4 meter breed) voor volwassenen kost €15,- (excl. €1,62 reserveringskosten)
Een plaats op het kinderplein op raadhuisplein (2-3 meter breed) is gratis.


Hoe groot zijn de grondplaatsen?

De betaalde grondplaatsen zijn 3 a 4 meter breed, de gratis kinderplaatsen op het kinderplein zijn 2 a 3 meter breed.

Waar kan ik een grondplaats reserveren?

Ga naar de reserveerpagina en daar vind je alle uitleg.

Kan je een eigen plek kiezen?

Ja, je kunt je eigen plek kiezen bij het reserveren. Dit geldt niet voor het kinderplein, we vragen wel een plek te reserveren, zodat we weten hoeveel kinderen er komen. Dit geldt ook niet voor de extra plaatsen op Markthof (straat van de Action). Bij aankomst krijg je een plek toegewezen.

Zijn er kramen beschikbaar?

Nee, omdat wij terug gaan naar de basis, willen we enkel grondplaatsen uitgeven aan particulieren. We zullen super selectief zijn met commerciële partijen.

Zijn partytenten en tafels toegestaan?

Kleine partytenten met de maximale afmetingen van 3x3 meter zijn toegestaan. Houd rekening met voldoende ruimte achter de tent en volg indien nodig de instructies van de organisatie en brandweer op. Ook mag je een tafel opzetten om je spullen op te verkopen.

Zijn aanhangers bij de grondplaats toegestaan?

De aanhangers mogen niet losgekoppeld worden van de auto en dus ook niet los bij de grondplaats staan. Dus spullen lossen en daarna auto en aanhanger van het terrein ergens anders parkeren. Het makkelijkste is dat je thuis weer parkeert en met de fiets terug komt.

Hoe laat mag je opbouwen en afbreken?

Vanaf 6.00 mogen de mensen die een grondplaats gereserveerd hebben de markt oprijden conform de e-mail die ze zullen ontvangen. Graag tijden en rijrichting aanhouden om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Om 8.00 moeten alle voertuigen van de markt af zijn.

Vanaf 16.00 mag je afbreken. Indien er niet te veel publiek meer is zullen de eerste auto's ook worden toegelaten om spullen weer op te halen.

Waar rijd je met de auto de Koningsmarkt op?

Bij je bevestigingsmail waar je ook je ticket vindt staat de tijdsloten, in- en uitgang. Auto's zijn welkom op stapvoets te rijden op de markt tussen 06.00 uur en 08.00 uur.

  • Oude Bredaseweg & Markthof; Ingang Anna van Berchemlaan, uitgang Markthof.

  • Markt: Ingang Dreef, uitgang Markt, met rijrichting mee.

  • Moeierboom: ingang Markt/Dreef, uitgang Markthof.

  • Raadhuisplein: Ingang Bisschopsmolenstraat, uitgang Markthof.


Mag de auto bij de grondplaats blijven staan?

Nee, je mag je auto niet achter je grondplaats parkeren. Deze moet voor 8.00 van de markt.

Waar kan je de auto parkeren?

De verkopers en publiek kunnen de auto's op diverse parkeergelegenheden om de markt heen parkeren. Let op! Dit is vergunningsgebied, dus parkeer je auto op de daarvoor bedoelde parkeerplaatsen.

Tip! Verkopers kunnen de auto het beste thuis parkeren en met de fiets terugkomen, daarmee bespaar je een hoop parkeerkosten en blijven de plaatsen over voor het publiek.

Voor meer informatie kijk op; https://ettenleur.stappen-shoppen.nl/locaties/parkeergarage-centrum-56e6bf85f6bf503f778b459b