Veel gestelde vragen.

Moet je een grondplek reserveren van te voren?

Ja, alle plaatsen, dus ook de kinderplaatsen dienen van te voren te worden gereserveerd.  Als je een plaats claimt zonder reservering kan je worden verzocht de markt te verlaten.  Vanaf 1 maart 2024 19.00 start de verkoop van grondplaatsen. De link is te vinden op de homepage.

Hoe bestel je een grondplaats?

In 6 eenvoudige stappen je ideale grondplaats reserveren:


Mag je eten & drinken verkopen?

Eten en drinken verkoop is enkel toegestaan aan professionele verkopers met toestemming van de organisatie. Denk hierbij aan de Churros en loempiakramen en de kibbelingverkoper. Heb je een particuliere plaats, dan is het verboden eten klaar te maken. Eigen baksels van kinderen, zoals cupcakes worden door de vingers gezien.

Het is ook verboden om drinken te verkopen in blik of fles. Ranja, gemaakt door kinderen wordt door de vingers gezien.

Wat zijn de kosten van een grondplaats?

Een grondplaats (3 - 4 meter breed) voor volwassenen kost €16,- (excl. €1,97 reserveringskosten)
Een plaats op het kinderplein op Raadhuisplein en Burchtplein (2-2 meter breed) is gratis, enkel voor kinderen (onder begeleiding toegestaan)


Moet ik in de nacht al een plaats claimen, zoals vroeger?

Nee, je hoeft niet in de nacht je plaats gaan claimen. Tijdens het reserveren kan je aangeven welke grondplaats je wilt, deze is dan voor jou gereserveerd. Je krijgt ruim van te voren bericht hoe laat je via welke ingang welkom bent om je spullen te komen brengen. Houd je aan het tijdsblok en rijrichting om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Moet je ook een kinderplaats op het kinderplein reserveren?

Ja, je moet ook voor de kindermarkt reserveren omdat we willen weten hoeveel kinderen er komen. Je krijgt de ticket voor toegang gratis en je kunt in de ochtend je eigen plaats bepalen. We zijn nog in gesprek met het Winkelcentrum als uitwijkmogelijkheid bij slecht weer.

Is de kindermarkt ook in het Winkelcentrum?

Nee, je kunt geen plaats reserveren in het winkelcentrum, enkel op het kinderplein. Wel is dit een plan B, bij storm. Dan gaan de 2 kinderpleinen naar binnen.

Hoe groot is de Koningsmarkt?

De Koningsmarkt zal plaats bieden aan 425 grondplaatsen (waarvan 80 gratis kinderplaatsen) die zijn gesitueerd van de Oude Bredaseweg tot de Anna van Berchemlaan, op de Markt tot de kruising met de Dreef, rond de Moeierboom, Markthof, Raadhuisplein, Hof van Den Houte, Burchtplein en Torenpad.

Is er een plattegrond van de Koningsmarkt Etten-Leur?

Jazeker, hierbij kan je de PDF van de markt downloaden. De aangegeven plaatsen kunnen afwijken met de werkelijkheid.

Dit is overigens nog de plattegrond van 2022.  Let op! De nieuwe plaatsen, Hof van Den Houte en Burchtplein staan nog niet op deze plattegrond.

Belangrijke laatste informatie editie 2024 voor Verkopers

Hierbij nog wat handige informatie. De markt is de grootste Koningsmarkt in Zuid-Nederland en door het gehele centrum (winkelgebied). Om alles vloeiend te laten verlopen willen we je vragen de onderstaande aanrijroutes te gebruiken en ten allen tijde de aanwijzingen van de verkeersregelaars en organisatie op te volgen.

Aanrijroutes

We houden eenrichtingsverkeer aan, dus kijk goed hoe je de markt oprijdt. Zorg bij uitladen dat er altijd iemand langs kan rijden. Eerst leeghalen en auto weghalen, dan pas winkeltje inrichten.

Tijdens de dag verwachten we vrolijke snoetjes, houd het gezellig, ook met de buurman, die elke keer net onder jouw prijs gaat zitten.

Toiletten
Er is een toiletwagen op de markt, open vanaf 6.00. De kosten zijn €0,50 wat allemaal ten goede komt van onze stichting. Ja, wij zijn een stichting zonder winstoogmerk, gerund door vrijwilligers. Er staat op de markt ook een fooienpot, alles is welkom en wordt goed besteed. Horeca zal ook gastvrij zijn voor de toiletten, houd dit netjes.

Vanaf 16.00 kan je langs dezelfde routes de markt op, om op te ruimen. RIJD STAPVOETS!

LET OP! voor de veiligheid kunnen we slechts enkele auto's tegelijkertijd op de markt laten, dit omdat er ook nog steeds publiek zal zijn. Met name rondom de horecagelegenheden. Mocht je niet meer dan een half uur in de file willen staan, wacht dan met de auto tot na 17.00.

Afval en alles wat over is mee naar huis

Help mee om alles betaalbaar te houden, neem ALLES mee, dus wat niet gelukt is om te verkopen en die zak met afval. We betalen elke kg afval, dus hoe minder, hoe beter.


Geniet van de dag, wij hebben een zonnetje besteld, dus zou mooi zijn als die ook doorbreekt.Ik kan niet betalen door rode balk met pop-up blokkade melding.

Je zit waarschijnlijk op Safari. Je zult je pop-up blokkering moeten opheffen, lees hier hoe je dit gemakkelijk kan doen.

Hoe groot zijn de grondplaatsen?

De betaalde grondplaatsen zijn 3 a 4 meter breed, de gratis kinderplaatsen op het kinderplein zijn 2 a 3 meter breed.

Kunnen omwonenden eerder reserveren?

Klopt, zoals altijd krijgen omwonenden, die met de voordeur aan de Koningsmarkt zitten, het recht om 48 uur van te voren de plaats voor de deur te reserveren. Dit wordt in februari per brief aan de bewoners duidelijk gemaakt. Heb je geen brief ontvangen, dan is de organisatie van mening dat je niet met de voordeur aan de Koningsmarkt zit.

Nogmaals, bewoners mogen enkel en alleen de plek voor de deur eerder reserveren, hier wordt op gecontroleerd.

Kan je een eigen plek kiezen?

Ja, je kunt je eigen plek kiezen bij het reserveren. Dit geldt niet voor het kinderplein, we vragen wel een plek te reserveren, zodat we weten hoeveel kinderen er komen. Dit geldt ook niet voor de extra plaatsen op Markthof (straat van de Action). Bij aankomst krijg je een plek toegewezen.

Zijn er kramen beschikbaar?

Nee, omdat wij terug gaan naar de basis, willen we enkel grondplaatsen uitgeven aan particulieren. We zullen super selectief zijn met commerciële partijen. Ben je een commerciële partij, neem dan contact met ons op. 

Zijn partytenten en tafels toegestaan?

Kleine partytenten met de maximale afmetingen van 3x3 meter zijn toegestaan. Houd rekening met voldoende ruimte achter de tent en volg indien nodig de instructies van de organisatie en brandweer op. Ook mag je een tafel opzetten om je spullen op te verkopen.

Zijn aanhangers bij de grondplaats toegestaan?

De aanhangers mogen niet losgekoppeld worden van de auto en dus ook niet los bij de grondplaats staan. Dus spullen lossen en daarna auto en aanhanger van het terrein ergens anders parkeren. Het makkelijkste is dat je thuis weer parkeert en met de fiets terug komt.

Hoe laat mag je opbouwen en afbreken?

Vanaf 6.00 mogen de mensen die een grondplaats gereserveerd hebben de markt oprijden conform de e-mail die ze zullen ontvangen. Graag tijden en rijrichting aanhouden om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Om 8.00 moeten alle voertuigen van de markt af zijn.

Vanaf 16.00 mag je afbreken. Indien er niet te veel publiek meer is zullen de eerste auto's ook worden toegelaten om spullen weer op te halen.

Waar rijd je met de auto de Koningsmarkt op?

Bij je bevestigingsmail waar je ook je ticket vindt staat de tijdsloten, in- en uitgang. Auto's zijn welkom op stapvoets te rijden op de markt tussen 06.00 uur en 08.00 uur.


Mag de auto bij de grondplaats blijven staan?

Nee, je mag je auto niet achter je grondplaats parkeren. Deze moet voor 8.00 van de markt. Dit geldt ook voor de aanhangwagen.

Waar kan je de auto parkeren?

De verkopers en publiek kunnen de auto's op diverse parkeergelegenheden om de markt heen parkeren. Let op! Dit is vergunningsgebied, dus parkeer je auto op de daarvoor bedoelde parkeerplaatsen. 

Tip! Verkopers kunnen de auto het beste thuis parkeren en met de fiets terugkomen, daarmee bespaar je een hoop parkeerkosten en blijven de plaatsen over voor het publiek.

Voor meer informatie kijk op; https://ettenleur.stappen-shoppen.nl/locaties/parkeergarage-centrum-56e6bf85f6bf503f778b459b